QUILLING

Hej allihop! Jag hoppas ni tar hand om er själva och varandra i dessa oroliga tider

Själv har vi stängt ner butiken i Uppsala tillfälligt tills smittspridningen lugnat ner sig. Men webshoppen är alltid öppen!

Nu har vi mer tid än någonsin att släcka vår pysseltörst, så jag tänkte visa er vårt senaste projekt vi knåpat ihop till skyltningen. Nämligen quilling! Sån trevlig grej! Titta bara:Quilling är ett urtjusigt pappershantverk för alla som älskar att pyssla ända ut i fingerspetsarna! Kort och gott rullar man pappersremsor och placerar de i olika formationer för att få fram olika figurer. Det är ett vackert medium att pryda tavlor, handgjorda kort, lådor – till och med göra egna smycken med!

Det första du behöver är pappersremsor. I vårt sortiment hittar du remsor i regnbågens alla färger och det är bara fantasin som sätter gränserna! Högtider är i allmänhet ett bra tema att utgå från färgmässigt. Själv känner jag mig inspirerad av blommor och vill arbeta med färgerna rosa/lila/gult.

Du behöver också en quillingpenna – eller ett ”snurrverktyg” som jag kallar det. Det ser ut som en penna men spetsen är en liten metallstav med en skåra i. I skåran placerar man sedan pappersremsan och snurrar pappret till en tät rulle. Ta inte i så mycket, för om du gör det har remsan svårt att rulla upp sig när du släpper den.


Ett till verktyg jag måste rekommendera är denna quilling curling coach. Den hjälper dig forma perfekta rullar och cirklar, enkelt och smidigt. Jag har flera gånger råkat tappa remsan när jag rullat den med quillingpennan och en gång känns redan för mycket, speciellt när man är otålig! Man får ett bättre grepp kring pappersremsan och slipper oroa sig för att tappa den när man använder curling coachen. Sing halleluja.


Du kommer också behöva lim! Vitt kontorslim som torkar genomskinligt rekommenderar jag. När du släpper remsan kommer den rulla upp sig lite. Därefter limmar du fast änden så att cirkeln sluter sig. Detta är grundformen:


 

När du har grundformen kan du klämma den och få andra former. Klämmer man i båda ändarna får man denna form, som kallas ögat:


Klämmer du bara i den ena änden får du denna form, som kallas droppen:


Grundformen kan man variera i all oändlighet. Du kan prova att limma ihop flera pappersremsor för att få en större grundform eller klippa pappersremsan på hälften för en mindre form. Vi säljer även en quillingbräda med 54 olika mallar om fantasin tryter:


När man har några olika formar är det bara att sätta ihop dem till vad du vill. Hitta på ett motiv du gillar.
(Det finns mängder med inspiration på Pinterest och Youtube!)
Här kan du välja mellan att limma formarna bredvid varandra eller limma de ovanpå varandra. Till exempel har jag limmat flera quillingremsor till bokstaven E och fyllt den med olika formar:


Prova också att limma formar ovanpå varandra! Här har jag exempelvis gjort en trollslända:

Och en blomma i 3D:


Jag hoppas ni blev lite pysselsugna! Det är skönt att ha något konkret att pyssla med och glömma bort pandemin som sker i världen utanför ett tag, oavsett om man blivit drabbad eller inte.

1 kommentar

/Mattias7 månad sedan
Wow! Fantastiskt! Så otroligt snyggt!
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: