Hemmamys och tips på hur man kan jobba hemifrån

Dagarna går men orosläget består. Hur tror ni att det ser ut om en vecka? Kommer vi ha stängt restauranger och skolor? Det är så olika runt om i världen just nu. Denna ovisshet och nervösa väntan tror jag vi alla känner kollektivt. Nu när vi befinner oss i denna brinnande miljökris, där det vardagliga inte längre är en självklarhet, ser jag ändå en märkbar skillnad i hur vi ser på varandra och det vi har hemma. Konsumtionshetsen och ha-begäret har i princip försvunnit, istället är vi mer intresserade och söker trygghet i det vardagliga. Det är något med filosofin och värmen bakom det, känslan det förmedlar och symboliken hemmet bär på. Ju mer tiden går desto mer blir det uppenbart att fler och fler söker sig till alternativa sätt att uppdatera sin garderob, sitt hem och utveckla sin personliga stil utan att slita på miljö och plånbok. Udda kaffekoppar från loppmarknader blir omglaserade och ges bort i present. Återvunna presentpapper ger nytt liv till den gamla lådan med påskdekorationer i på vinden – till och med blomsterbuden vi premunerat på torkas till evighetsbuketter eller används som bokmärken till favoritvolymerna med utslitna hundöron. När man inte längre kan röra sig fritt ute har allt fler blivit uppfinningsrika på hemmaplan; en mysig utveckling som syns oftare på sociala medier där vi hänger mer än någonsin.  Det är fint att vi människor har förmågan att hitta snabba och smarta sätt att övervinna svårigheter. Förhoppningsvis lär vi oss mer om medmänsklighet och värme av den här perioden. Att vi tar hand om varandra och känner uppskattning för det som redan finns. Och kanske smakar allt lite godare sen efteråt.

Jag vill tipsa om vår nylanserade sida, Crafting World. Konceptet är helt enkelt att man betalar en medlemsavgift per månad – och vips har du fått en egen plats att sälja det du pysslar med hemma på internet (hur passande i dessa tider? Flera av oss är ändå strandsatta hemma). Crafting World välkomnar alla som älskar att skapa, pysslare som hantverkare som konstnärer. Personligen tycker jag att det hade vart så härligt att se människor sälja egenpressade blommor i doftpåsar, hemstickade lovikkavantar, illustrationer och handdrejad teservis!
Jag ska själv betala för en månad och se hur det går. Om det inte är för mig slutar jag betala och då gäller inte medlemskapet längre. Så man förlorar ju inte så mycket!

Har ni något roligt pyssel eller diy som ni gör hemma nu? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: