Chiyogami - japansk stil och kvalitet

Det traditionella Chiyogamipappret från Japan är synonymt med japansk stil och kvalitet.

VAD ÄR CHIYOGAMIPAPPER?
Chiyogami är ett silkscreentryck och skapas vanligtvis i små, familjedrivna papperstillverkningsstudior i Japan. Tekniken bygger på att färgen, med hjälp av en rakel, pressas genom en tunn silkes-väv fastspänd i en ram. Baspappret klistras på en träskiva under ramen. Chiyogamipapper silkscreenas med fyra eller fem färger för varje mönster, där varje färg kräver en egen ram. Vid silkscreentryck kan man bara trycka en färg åt gången, men genom att trycka nya lager färg på samma papper kan den slutliga bilden ha oändligt många färger. Se vilken fantastisk detaljrikedom dessa papper har.
 


 

MÖNSTER I CHIYOGAMIPAPPER
Chiyogami utvecklades först under Endo-perioden i Japan. Mönstrena var ofta baserade på de färgglada motiv man kunde hitta på kimonos. Förekommande motiv är geometriska mönster, text, och naturmotiv såsom växter, fjärilar, blommor och fåglar. Motiven är i allmänhet ganska små i skala och upprepande.

Vissa Chiyogami-mönster symboliserar specifika betydelser. Exempelvis indikerar design med tranar önskan om ett långt iv. Bambu symboliserar flexibilitet, medan tallar och plommonblommor visar önskan för skönhet.


 

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
Chiyogamipapper används främst för origami – oftast vikning av traditionella tranar, geometriska och dekorativa modeller. Det färgrika bläcket som används för att trycka Chiyogamipapper skapar ett tjockt lager som hjälper en att vika origamimodeller med komplexa veck.

Förutom origami används Chiyogamipapper inom bokbinderi, kollage, eller inramning till små konstverk. De lämpar sig också för pappershantverk som scrapbooking, korttillverkning, decoupage och irisvikning.

KÖPA JAPANSKA CHIYOGAMIPAPPER
Du kan köpa Chiyogamipapper per styck eller i buntar här.

Priset kan variera beroende på pappersvikten, antalet färger i designen, och kvalitén på pigmenten som används i framställningen av arken. Genuina Chiyogamipapper kännetecknas av hållbarhet med högt kozo-innehåll, livliga färger, naturmotiv, och rika pigment som motstår blekning. Vissa Chiyogami-ark märks med en pasta på baksidan som äkthetsintyg. Detta kommer från papper som klistrats på en träskiva under silkestrycksprocessen. detta bör inte störa dina projekt inom pappershantverk. 

Jag har alltid älskat rika mönster som liknar gamla vackra tapeter så när jag såg dessa papper blev jag verkligen förälskad.
Hoppas ni gillar de lika mycket som jag gör!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: